Fırında Patates Çanağında Sebzeli Misket Köfte

Fırında Patates Çanağında Sebzeli Misket Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 250 gram sana kıyma
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan ( rendelenip suyu sıkılacak)
- 1 küçük çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber kekik kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sebzeler:
- 1 su bardağı haşlanmış taze bezelye
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 adet küçük uzunluk kapya biber
- 1 adet yeşil köy biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay tuz karabiber
Sosu için;
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı domates salçası
- Yarım çay kaşığı tuz, toz tatlı biber, karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 adet büyük uzunluk patates
Patates ve köfte yağlamak için;
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Toz tatlı biber
Tepsinin ortalarına;
- 3-4 adet çeri domates
- 1 adet yeşil köy biber
Fırında Patates Çanağında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuğunu soyalım, altını üstünü düz keselim oturması için. Sonra bir tatlı kaşığı yahut bıçak ile içini patatesin içini oyalım, iki cm kalacak halde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine karıştırdığımız üzeri için olan gereçlerden bir fırça yardımıyla ile sürelim.
- Köfte gereçleri derin bir kapta yoğuralım. Misket köfte hali verelim.
- Tepsideki patateslerin ortalarına dizelim, köftelerin üzerine soslu yağdan sürelim.
- Islatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıdı serelim evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk denetim ederek pişirelim. Sonra çıkaralım soğumaya bırakalım.
- Sonra tavaya sıvı yağ koyalım, küçük doğranmış soğan, sarımsağı koyalım. Kısık ateşte bir dk kavuralım.
- Sonra çekirdeği çıkarılmış küçük doğranmış biberleri ek edip karıştıralım haşlanmış bezelyeyi ekleyelim, haşlanmış havucu da minik küp doğrayıp ek edip karıştıralım.
- Sonra patatesleri fırın kabına dizelim, içlerine sebzeli içi hisse edelim. Köfteleri de patates çanaklarına hisse edelim.
- Diğer tarafta tavada sos materyali kısık ateşte fokurdayıncaya kadar pişirelim.
- Sonra tereyağı içine ekleyip karıştıralım tepside orta yerlere kestiğimiz domates, biberi koyalım.
- Pişirdimiz sosu dökelim sonra çeşmede ıslatılıp suyunu sıktığımız yağlı kağıdı üzerine serelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirelim. Afiyet olsun
Not: Sosu tepside fırından çıkınca çok sulu kalırsa ocağın üzerinde kısık ateşte 5 dk daha pişirebilirsiniz.
Fırında Patates Çanağında Sebzeli Misket Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
