Hazır Tadında Ev Baklavası

Hazır Tadında Mesken Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Şerbet için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon

Hazır Tadında Konut Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetimizi ocağa koyuyoruz orta ateşte 20 dakika pişiriyoruz .
  2. Daha sonra 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kaşıktan son damla ağır aktığında altını kapatıyoruz ,ılımaya bırakıyoruz.
  3. Malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz ,unu kademeli ekliyoruz, yumuşak bir hamur olacak yoğurulması gerekiyor.
  4. Bezeleri ayırıyoruz bir beze büyük olacak başkaları ceviz büyüklüğünde altışar altışar açıp ortalarına bol bol nişasta koyup üst üste koyacağız.
  5. Daha sonra altılı olarak açıyoruz ,nişastalı olursa birbirinden ayırması kolay olacaktı.
  6. Tepsi boyutunda açtıktan sonra birbirinden açma süreci yapacağız katları dikkatli bir biçimde birbirinden açıp tepsiye dizeceğiz.
  7. İstediğiniz katı ceviz koyabiliriz iki katı çıktıktan sonra koyarsak daha düzgün olur en son katı büyük bezeyi açıp kapatıyoruz ,kesme sürecini istediğiniz üzere dilimleyebilirsiniz.
  8. 170 derecelik fırında 30 dakika daha sonra 150°’ye indirip 1 saat 10 dakika dikkatli bir biçimde denetimli bir formda pişirilecek .
  9. Ilımış şerbetimizi fırından çıkan tatlımız dökeceğiz en az 2 saat dinlendirin yiyebiliriz.

Hazır Tadında Konut Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Guacamole Ve Salsa Salatali Orjinal Tacos
Kokoş Mini Pasta
Hurmalı Fit Çikolata
Lorlu Fit Poğaça
Borcam Böreği
Brokolili Pilav
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet