Hazır Tadında Ev Baklavası

Hazır Tadında Mesken Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Şerbet için;
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon
Hazır Tadında Konut Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbetimizi ocağa koyuyoruz orta ateşte 20 dakika pişiriyoruz .
- Daha sonra 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kaşıktan son damla ağır aktığında altını kapatıyoruz ,ılımaya bırakıyoruz.
- Malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz ,unu kademeli ekliyoruz, yumuşak bir hamur olacak yoğurulması gerekiyor.
- Bezeleri ayırıyoruz bir beze büyük olacak başkaları ceviz büyüklüğünde altışar altışar açıp ortalarına bol bol nişasta koyup üst üste koyacağız.
- Daha sonra altılı olarak açıyoruz ,nişastalı olursa birbirinden ayırması kolay olacaktı.
- Tepsi boyutunda açtıktan sonra birbirinden açma süreci yapacağız katları dikkatli bir biçimde birbirinden açıp tepsiye dizeceğiz.
- İstediğiniz katı ceviz koyabiliriz iki katı çıktıktan sonra koyarsak daha düzgün olur en son katı büyük bezeyi açıp kapatıyoruz ,kesme sürecini istediğiniz üzere dilimleyebilirsiniz.
- 170 derecelik fırında 30 dakika daha sonra 150°’ye indirip 1 saat 10 dakika dikkatli bir biçimde denetimli bir formda pişirilecek .
- Ilımış şerbetimizi fırından çıkan tatlımız dökeceğiz en az 2 saat dinlendirin yiyebiliriz.
Hazır Tadında Konut Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





