Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Sürülebilir çikolata
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı yumurtayı ve sıvı yağı yeterlice karıştırdıktan sonra öbür materyalleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Sonra tırtıl kalıbımızdan yağlı kağıt serilmiş tepsiye formlarımızı çıkarıyoruz.
- 200 derecelik fırında 25 dakika kadar denetimli pişiriyoruz çok kızarmadan almamız gerek.
- Pişen kurabiyelerimizden bir tane alıp ortasına çatal yardımıyla çikolata sürüyoruz, ben nutella kullandım, sonra üzerine öbür tırtılla kapatıp ucunada nutella sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
- Bu süreci kurabiyelerimi bitene kadar tekrarlayabiliriz. Afiyet olsun 🌸.
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




