Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote

Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 4 orta uzunluk patates
- 5 adet köy biberi
- 1 paket tavuk sarma
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Not; patates ve biberleri kızartırken her kızartma basamağında 1 çay kaşığından az tuz atmanızı öneririm.
Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk sarmalarımızın derilerini ayıralım ve sarmamızı küp küp keselim.
- Sonrasında derin bir tencere ya da tava alıp doğradığımız tavuk sarmalarımızı tavamızın içine koyalım ve sıvı yağ ekleyip pişirmeye başlayalım.
- Rengi biraz değişince tereyağını ve baharatlarını ekleyip pişirmeye devam edelim ve rengi pembeleşince tavamızın altını kapatalım.
- Patateslerimizi soyup küp küp doğrayalım, çok küçük olmamasına dikkat edelim.
- Kızartmak için kullandığımız tenceremizi ya da tavamızı ocağa alıp altını açalım ve yağımızın kızmasını bekleyelim. Yağın kızdığından emin olunca dikkatli bir halde patateslerimizi ekleyip 1 çay kaşığından biraz az tuz ekleyip karıştırıp kızartalım.
- Patatesler kızarırken biberleri ayıklayıp onları da çok küçük olmayacak formda doğrayalım.
- Patatesler kızarınca pişirdiğimiz tavuklarımızın içine ekleyelim ve biberleri kızartmak için kızartma tenceremize ekleyip 1 çay kaşığından az tuz dökelim ve kızartalım.
- Biberlerde kızarınca patatesleri eklediğimiz tavuklarımızın içine ekleyelim.
- Eklediğimiz eserleri güzelce karıştıralım.
- Ve hazır, afiyetle tadabilirsiniz şimdiden ellerinize sıhhat 😊🌸.
Pratik Patates Ve Biberli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





