İçi Beyaz Çikolatalı Çatlak Kurabiye

İçi Beyaz Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 1,5 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz küvertur çikolata

Bulamak için;

  • Bolca pudra şekeri

İçi Beyaz Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker çırpılıp sıvı yağ eklenerek tekrar çırpılır.
  2. Kalan tüm kuru materyaller sırayla eklenip karıştırılır.
  3. Kıvamı biraz yapışkan olmalı daha fazla un eklemeyin.
  4. Rahatça form verebilmemiz için hamurun üzeri kapalı dolapta 1 saat dinlendirilir.
  5. Dinlenen hamurdan bir yemek kaşığı alıp içi açılıp bir kesim çikolata eklenip kapatılarak çokça pudra şekerine bulanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dk pişirilir.
  7. Daha fazla pişerse kurabiye sert olabilir daha fazla pişirmeyin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ❤️.

İçi Beyaz Çikolatalı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maş Fasulyeli Krep (Çin Mutfağı)
Enginarlı İç Baklalı Pilav (Bahar Pilavı) (Videolu)
Patates Salatası
Yelpaze Patlıcan
Kupta Muhallebili Balkabağı Tatlısı
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |