Tavuklu Kremalı Makarna

Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 350-400 gram makarna
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Yetence tuz
Tavukların marinesi için;
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Kekik
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 200 ml gram krema
- 200 ml gram süt
- 1 yemek kaşığı nişasta (süt ile karıştırılmış)
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar yada mozeralla peyniri
Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerimizi doğrayalım bir kaba alıp marinede kullanacağımız baharatlar ekleyelim karıştıralım ve üzerini kapatalım dinlendirelim .
- Tencereye suyumuzu alıp kaynatalım içine biraz tuz atıp karıştıralım makarnamızı bu suda haşlayarak süzelim kenara alalım.
- Tavamıza 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve tavuk etlerimizi ek ederek kızartalım ve bir tabağa alalım.
- Aynı tavaya tereyağ alıp eritelim ,soğanlarımızı ince doğrayıp kavuralım.
- Kremayı, süt ve nişasta karışmışımını ek ediyoruz krema yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Üzerine tavuk etlerimizi ve makarnamızı ek ederek bir kaç dakika pişirelim .
- Üzerine rendelenmiş peynirimizi ek ederek karıştıralım ve ocağı kapatalım sıcak olarak servis edilmesini öneriyorum.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










