Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 150 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorba için;

  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz. Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Yuvarlayıp unlu tabağa atıyoruz.
  3. Tencereye kaynar su ekleyip içine pirinçi koyalım.
  4. Yumuşamaya bırakalım.
  5. Yoğurt,un, limon, yumurtayı kaşırtırıyoruz.
  6. Çorbanın suyundan ekleyip ılıtıyoruz.
  7. Karışımı çorbaya ek ediyoruz.
  8. Kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  9. Ocağı kapatıp tuzu ekliyoruz.
  10. Köfteleri tereyağında kızartıp nane ekliyoruz.
  11. Köfteleri çorbaya ek edelim.
  12. Yoğurtlu çorbaları altını kapattıktan sonra kapağını yarım kapatıyorum. Kesilme olmasın diye , afiyet olsun❤️

Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lazanya
Sebzeli Hindi But Sote
Pişmaniye Kurabiye
Buzluk Kahvesi
Pankek
Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk )
Hdabla | © 2024 |