Ispanaklı Kış Çorbası

Ispanaklı Kış Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 250-300 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Kereviz (küp küp doğranınca bir çay bardağı civarında olacak kadar)
- 1 adet havuç
- 2 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 litre su (et suyu olursa daha düzgün olur)
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Çeyrek paket sıvı krema
Ispanaklı Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları güzelce tekraren yıkayalım.
- Tencereye yağ alıp ıspanağı üzerine ekleyip kavuralım.
- Soğanı ve sarımsağı ekleyelim.
- Ispanaklar suyunu salıp çekince unu ekleyelim.
- Unu ıspanaklarla birlikte kokusu çıkana kadar kavuralım.
- 1 litre üzerine su ekleyelim karıştırıp blenderdan geçirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra minik küpler halinde doğradığımız patatesi havucu ve kerevizi ekleyelim.
- Tuzu karabiberi ekleyelim.
- Ara orta sebzelerin pişip pişmediğini bir çatal ile denetim edelim.
- Piştilerse kremayı ekleyip karıştırıp altını kapatalım.
Gerçekten çok lezzetli bir çorba oluyor. Biraz önyargılı olarak ortaya çıkardığım bir çorbaydı iddiamdan hoş oldu.
Bütün zerzevatları kavurup hepsini blenderdanda geçirebilirsiniz. Ben taneli sevdiğim için bu türlü yaptım.
Afiyet olsun.
Ispanaklı Kış Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








