Tavuk Baget Haşlama

Tavuk Baget Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg tavuk baget
  • 3 adet havuç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 orta uzunluk patates
  • 4 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Tavuk Baget Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri yıkayıp derilerini soyuyoruz.
  2. Kemik tarafının uçlarını kesiyoruz.
  3. Bagetlerimizi mühürlüyoruz ,mühürlenen bagetleri bir kenara alıp tıpkı tencereye bir adedini rendelendiğimiz başkalarını doğradığımız havuçları atıyoruz.
  4. Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağı tencereye ekleyip yemeklik doğramız soğanı ve sarımsakları da koyup kavuruyoruz.
  5. Diriliğini kaybeden soğanların üstüne bagetlerimizi ve küp patatesleri atıyoruz tuzumuzu ekliyoruz.
  6. Üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. En son baharatlarımızı ekliyoruz. Afiyet olsun.

Tavuk Baget Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföyden Talaş Böreği (Anne Tarifi)
Tahinli Kurabiye
Çıtır Tavuk
Damla Çikolatalı Pankek
Puf Puf Pişi Tarifi
Ejder Meyveli Kokteyl
Hdabla | © 2024 |