Çatal Kurabiye

Çatal Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu
  • Ayırdığımız yumurta sarısı

Çatal Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım.
  2. Unu azar azar ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Daha sonra fındık büyüklüğünde modüller alıp yuvarlak biçimi verelim.
  4. Sonra çatalı aykırı çevirip üzerine hamurumuzu bastıralım ve yavaşça yuvarlayıp form verelim.
  5. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp ,susam ve çörek otu ile süsleyin.
  6. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Oğlumun tabiri ile beton mikseri kurabiye 😅gerçekten hali ve tadıyla çok hoş bir kurabiye.

Şimdiden afiyet olsun.

Çatal Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Banana Bread
Çilekli Saray Sarması
Muzlu Rulo Yaş Pasta
Taze Fasulye Kavurması
Bebekler İçin Atom Tadında Şipşak Meyve Molası Kahvaltı
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Hdabla | © 2024 |