Çatal Kurabiye

Çatal Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı içine sarısı üzerine
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
- Ayırdığımız yumurta sarısı
Çatal Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım.
- Unu azar azar ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Daha sonra fındık büyüklüğünde modüller alıp yuvarlak biçimi verelim.
- Sonra çatalı aykırı çevirip üzerine hamurumuzu bastıralım ve yavaşça yuvarlayıp form verelim.
- Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp ,susam ve çörek otu ile süsleyin.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Oğlumun tabiri ile beton mikseri kurabiye 😅gerçekten hali ve tadıyla çok hoş bir kurabiye.
Şimdiden afiyet olsun.
Çatal Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









