Fındıklı Kurabiye (Sıvıyağlı)
Fındıklı Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 3 yemek kaşık şeker
- 3 yemek kaşık yoğurt
- 3 yemek kaşık süt
- 3 yemek kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşık kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı
- Bir fiske tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 1 yumurtanın beyazı
- 2 yemek kaşık şeker
- 2 yahut 3 yemek kaşığı tahin
- 1,5 su bardağı fındık
- Bir fiske tuz
Üstü için:
- Pudra şekeri
Fındıklı Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kurabiye hamuru için, tüm materyaller karıştırılır yumuşak hamur elde edilir.
- 30×30 cm kare hamur açılır.
- İç harcı için, fındık ince çekilir tüm iç gereçler karışıtırılır, açılmış hamura yayılır ve rulo formunda sarılır, parmak kalınlığı kesilir.
- Pişirme kağıda dizilir.
- Kurabiyeler 200 derece alt üst ısıtılmış fırında denetimli pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun!.
Fındıklı Kurabiye (Sıvıyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










