Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su

Kreması için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alalım ve 10 dakika kaynatalım.Soğuması için bekletelim.
  2. Daha sonra kremamızı hazırlayalım.
  3. Sütü,şekeri ve unu tencereye alıp karıştıralım.
  4. Orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kaynamaya başlayan kremamıza tereyağını, vanilyayı ve krem şantiyi ekleyelim. Ocağın altını kapatalım.
  6. Mikserle kremamızı çırpalım.
  7. Kremamızı soğuması için bekletelim.
  8. Kekimizi en son yapıyoruz,çünkü şerbet ve kremanın soğuk olması gerekiyor.
  9. Yumurta ve şekeri kabımızın içerisine ekleyelim.
  10. Köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
  11. Ardından sıvı yağı ekleyelim.
  12. Daha sonra hindistan cevizi,galeta unu ve cevizi ek edelim.
  13. Son olarakta kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim.
  14. Bütün materyalleri karıştırdıktan sonra borcamımızın içine dökelim.
  15. Önceden ısıtılmış fırında dikkatli pişirelim.
  16. Çatalla kekimizin etrafına delikler açalım.
  17. Pişen kekimizin birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti dökelim.
  18. İyice çeken şerbetin akabinde kremayı da eşit biçimde dağıtalım.
  19. Son olarak hindistan cevizini de serperek buzdolabında 4- 5 saat dinlendirelim. Herkese afiyet olsun:)

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Patates Salatası
Kofteli Bowwll
Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)
Zeytinyağlı Enginar
Mercimek Cipsi
Etli Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |