Mercimekli Ekmek
Mercimekli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
(varsa 2 kaşık karnıyarık otu tozu)
Mercimekli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup 1-2 saat bırakalım, suyunu çektiğinde kalan suyu süzelim.
- Kalan gereçleri sırasıyla üzerine ekleyip blendırdan geçirelim çok katı olmayan bir kıvamı olacak.
- Dilediğiniz kapta yapabilirsiniz (borcam, kek kalıbı, tepsi) 180 derecede 35 dakika kadar denetimli pişirelim.
- Soğuduğunda uygunca içini toparlayacaktır, afiyet olsun.
Mercimekli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








