Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı süt

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alıp güzelce çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ek edip tekrar çırpalım.
  3. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
  4. Hazırladığımız hamuru evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken sosu için tencereye toz şeker kakao sıvı yağ ve sütü alalım karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
  6. Pişirdiğimiz sosu ılıması için bir kenarda bekletelim.
  7. Kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek sosumuzu dökelim.
  8. Streçleyip buzdolabında 2 saat beklettiğimiz kek servise hazır afiyet olsun 😊.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Fırın Sütlaç
Susamlı Pişi
Pizza
Diyet Bowl
Ev Yapımı 2 Renkli Puding
Hdabla | © 2025 |