Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı süt
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alıp güzelce çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ek edip tekrar çırpalım.
- Daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız hamuru evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
- Kekimiz pişerken sosu için tencereye toz şeker kakao sıvı yağ ve sütü alalım karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Pişirdiğimiz sosu ılıması için bir kenarda bekletelim.
- Kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek sosumuzu dökelim.
- Streçleyip buzdolabında 2 saat beklettiğimiz kek servise hazır afiyet olsun 😊.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
