Susamlı Pişi

Susamlı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

Bulamak için;

  • Süt
  • Kavrulmuş susam

Pişirmek için;

  • • Sıvı yağ

Susamlı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişimiz için yoğurma kabına unu alalım ortasını çukur yapalım. Ortasına toz şeker,tuz,maya ve ılık sütü ek edip güzelce yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamurun üzerini pak bir bez ile örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurun havasını alalım. Tezgahı biraz unlayıp tekrar yoğuralım.
  3. Hamurdan modüller kesip beze yapalım. Bezeleri elimiz ile bastırarak genişletelim evvel süte sonra susama batıralım.
  4. Daha sonra 4 modüle keselim.
  5. Yağı ısıtalım sonra ocağın altını biraz kısalım pişilerimizi artlı önlü kızartalım. Afiyet olsun. 🥰.

Susamlı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:5 Dakikada Supangle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Revani
Bütün Portakallı Islak Kek
Kozalak Mantı
Sebzeli Poğaça
Sebze Soslu Makarna (Videolu)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ İle Kolay Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |