Hamsiköy Sütlaçı

Hamsiköy Sütlaçı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 lt +1.5 bardak süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı şeker
- 2 pk vanilya
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
Hamsiköy Sütlaçı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel 1 çay bardağı pirinçi bol su ile haşlayalım. Sonra süzelim.
- Sütü tencerede kaynatalım haşlanmış pirinçi ek edelim ,şekeri ilave edelim 10 dkk kaynatalım.
- Nişastayı ılık su ile açalım, yumurtayı ek edip çırpalım.
- Sütlü karışımdam ek edelim çırpalım.
- Kaynamış süte ek edelim karıştıralım yaklaşık 15 dk sonra ocağın altını kapatalım .
- Vanilya ek edelim.
- Eşit kaplara bölelim.
- Tepsinin altına ılık su ek edelim üzerine sütlaç kaselerini yerleştirelim yüksek derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Soğuyunca dolaba koyalım 1 gün beklerse efsane olur. Afiyet olsunn.
Hamsiköy Sütlaçı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


