Hamsiköy Sütlaçı

Hamsiköy Sütlaçı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 lt +1.5 bardak süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 pk vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı

Hamsiköy Sütlaçı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel 1 çay bardağı pirinçi bol su ile haşlayalım. Sonra süzelim.
  2. Sütü tencerede kaynatalım haşlanmış pirinçi ek edelim ,şekeri ilave edelim 10 dkk kaynatalım.
  3. Nişastayı ılık su ile açalım, yumurtayı ek edip çırpalım.
  4. Sütlü karışımdam ek edelim çırpalım.
  5. Kaynamış süte ek edelim karıştıralım yaklaşık 15 dk sonra ocağın altını kapatalım .
  6. Vanilya ek edelim.
  7. Eşit kaplara bölelim.
  8. Tepsinin altına ılık su ek edelim üzerine sütlaç kaselerini yerleştirelim yüksek derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Soğuyunca dolaba koyalım 1 gün beklerse efsane olur. Afiyet olsunn.

Hamsiköy Sütlaçı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Dubai Magnolia
Diyet Salata
Soğan Mezesi
Kahvaltılık Bayat Ekmek
İsveç Köftesi
3 Malzemeli Kuru Domates Mezesi
Hdabla | © 2025 |