Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi

Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yaprak baklava yufkası
  • 5 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş fıstık

Muhallebisi için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • Fıstık
  • Bal

Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle baklava yufkalarına margarin sürülüp tepsiye büzgülü bir halde dizilir ve alt üst 220 derece de yaklaşık 7 dk kadar kızartılır.
  2. Çıkan baklava yufkaları ufalanır ve bir kase içine bırakılır.
  3. Diğer taraftan tencereye süt, nişasta, vanilya ve toz şeker alınır muhallebisi koyu kıvam alana kadar pişirilir.
  4. Pişen muhallebiyi kuplarımıza alt taban olarak döküp üzerine ufalanan baklava yufkalarını serpiştiriryoruz.
  5. Serptiğimiz yufkların üzerine fıstık modüllerini ekleyip tekrar muhallebi ve üzerine tekrar baklava yufkasını ekleyip en son katına fıstık ekleyip ve üzerine çok az bal ekliyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩 fotoğraflı yorumlarınızı kesinlikle bekliyorum 🤩.

Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Mantısı
Kolay Havuçlu Pilav (Özbek Pilavı Lezzetinde)
Balık Yanına Pancarlı Kış Salatası
İnce Bulgur Çorbası (7 Dakikada Hazır)
Supangle
Portakallı İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet