Havuçlu Tatlı

Havuçlu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 6 adet havuç
  • 1/2 (yarım) kg toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı bisküvi
  • Ceviz ve bisküvi robottan çekilecek

Üst kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un

Havuçlu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları rendelenmiş seviyorsanız rendeleyin robottan çekmek istiyorsanız robottan çekip tavaya alın.
  2. Havuçlar suyunu salınca şekeri ekleyelim ve karıştıralım, şekerler eridikten sonra çekilmiş bisküvi ve cevizi ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  3. Ocaktan aldığınız karışımı ( ben kelepçeli kalıbı tercih ettim) kalıba ekleyip güzelce yayalım.
  4. Kreması için; süt şeker ve unu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynayıp kıvam alınca kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğuyan kremaya yarım paket krem şanti ekleyip birkaç dakika çırpıyoruz sonrasında kalıba döküyoruz. Birkaç saat sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸.

Havuçlu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Dürüm
Tuzlu Kurabiye
Şeker Hamur Kaplamalı Pasta
Mercimekli Ekmek (Glutensiz)
Terbiyeli Fellah Çorbası
Hapsa Tatlısı (Doğum Yapan Kadınlar İçin Bol Süt Yapar )
Hdabla | © 2025 |