Havuçlu Tatlı

Havuçlu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 6 adet havuç
- 1/2 (yarım) kg toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı bisküvi
- Ceviz ve bisküvi robottan çekilecek
Üst kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
Havuçlu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendelenmiş seviyorsanız rendeleyin robottan çekmek istiyorsanız robottan çekip tavaya alın.
- Havuçlar suyunu salınca şekeri ekleyelim ve karıştıralım, şekerler eridikten sonra çekilmiş bisküvi ve cevizi ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Ocaktan aldığınız karışımı ( ben kelepçeli kalıbı tercih ettim) kalıba ekleyip güzelce yayalım.
- Kreması için; süt şeker ve unu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz, kaynayıp kıvam alınca kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremaya yarım paket krem şanti ekleyip birkaç dakika çırpıyoruz sonrasında kalıba döküyoruz. Birkaç saat sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸.
Havuçlu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






