Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardagı süt
- 1 su bardagı sıvı yağ
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 damla limon
Şerbeti için ;
- 2 buçuk bardak şeker
- 3 bardak su
- 1 kesim limon
İçi için;
- Ceviz
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı gereçler karıştırılır ,süt hafıf ılık olmalı .
- Sırasıyla un ,vanilin, kabartma tozu eklenip yumuşak bi hamur yoğrulur.
- Hamurdan modüller alınır yassı biçiminde açılır .
- İçine kırılmış ceviz eklenir rendeyle yada kalburla form verilir.
- Şerbet on dakka kaynatılıp soğutulur tatlı 180 derecede 30 dakka pişirilir.
- Ilık şerbet birinci sıcağı çıkan tarlıya dökülür isteğe bağlı hindistan cevizi ile süslenir.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

