Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 190 gr tereyağ
- 30 gr margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım bardak sıvı yağ
- Bir paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
İç harcı
- 5 elma
- Bir çay bardağı şeker ve tarçın
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcını hazırlayalım. Elmaları rendeleyip şeker ilave edip biraz kavuralım, çok sulu olursa suyunu süzelim içine tarçın koyup karıştıralım.
- Oda ısısındaki yağlar ve un hariç bütün materyalleri karıştıralım. Unu denetimli halde biraz sert bir hamur olacak halde ayarlayalım.
- Hamurun dörtte birini dondurucuya kaldıralım. Üzerine rendeleyeceğiz elimizde ince katman halinde
- Hamuru borcama yayalım, elma harcını koyup dondurduğumuz hamuru üzerine rendeleyelim.
- 200 derecede 30-35 dakika pişirelim, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.
Oda ısısında olsun gereçler.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
