Glütensiz Elmalı Kurabiye

Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 75 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı + 4/3 su bardağı un (scharglutensiz_tr kek, kurabiye unu)
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 2 yemek kaşığı esmer toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçler hamur yoğurma kabına alınır. Güzelce karıştırıldıktan sonra un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- İç harcı için; elmalar soyulduktan sonra rendelenir. Bir tencereye aktarılır. Üzerine tarçın ve toz şeker eklenerek pişirilir. Soğuması için bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak dilediğiniz üzere kurabiyelerinizi şekillendirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun. 💐
Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
