Glütensiz Elmalı Kurabiye

Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 75 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı + 4/3 su bardağı un (scharglutensiz_tr kek, kurabiye unu)

İç harcı için;

  • 3 adet elma
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçler hamur yoğurma kabına alınır. Güzelce karıştırıldıktan sonra un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  2. İç harcı için; elmalar soyulduktan sonra rendelenir. Bir tencereye aktarılır. Üzerine tarçın ve toz şeker eklenerek pişirilir. Soğuması için bekletilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak dilediğiniz üzere kurabiyelerinizi şekillendirilir.
  3. Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun. 💐

Glütensiz Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patates Eşliğinde Çöp Şiş
Kaptan’dan Enfes Kıymalı Erişteli Mercimek Yemeği
Tavuklu Krep Bohçası
Süt Kutusunda Az Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi (Pudingli)
Kahvaltılık Kaşarlı Milföy Börek
Glutensiz Mantar Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet