Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane yaş maya
  • 1 paket packpulver (kabartma tozu)
  • 1 orta uzunluk su bardağı süt
  • 1 orta uzunluk su bardağı sıvı yağı
  • 3 adet yumurta (1’inin sarısı böreğin üzeri için)
  • 250 gram guark (onu bulamazsanız sürme peynir kullanın 1 paket)
  • Yeterince tuz
  • Aldığı kadar un (hamuru sert olmayacak biraz yumuşak olacak)

İç materyali;

  • 1 paket peynir  istediğiniz peynir çeşidini kullanın)
  • 5 kol maydanoz

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sütü biraz ısıtalım el yakmayacak halde içine mayayı koyup karıştıralım.
  2. Sonra un ve packpulver hariç hepsini koyup karıştırın sonra unu yazmadım ne kadar diye un ye packpulver ri yoyun ve elinizle karıştırın hamur sert olmayacak halde unu ek edin ne sert alacak ne çok yumuşak ve hamuru kapatın en az 1saat beklesin.
  3. Peyniri ezin maydanozu yıkayıp doğrayın karıştırın.
  4. Hamuru 4,veya 5 eşit modüle ayırın.
  5. Unlu tezgahta açın fotoğrafta görüldüğü üzere peyniri koyup rulo yapıp, sarın tepsiye dizin ve bu radada 1 saat e yakın bekletin üzerine yumurtanın sarısını sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin kızarıncaya kadar.

Afiyet olsun.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekilli Kurabiye
Taco
Krep Pasta
Hasanpaşa Köfte Tarifi
Biber Dolması
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |