Tavuklu Taco

Tavuklu Taco Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü (bonfile)
  • 5 yada 6 adet büyük uzunluk lavaş
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 5 yada 6 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • İsteğe bağlı konserve mısır
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
  • Kimyon
  • Tika masala baharatı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

Tavuklu Taco Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı küp küp doğruyoruz.
  2. Tencereye sıvı yağ ekleyip soğanları kavuruyoruz.
  3. Doğranmış biberleri de ekliyoruz.
  4. Daha sonra kuşbaşı doğradığımız tavukları ekleyerek kavuruyoruz.
  5. Üzerine baharatları ekleyerek su eklemeden pişiriyoruz.
  6. Daha sonra lavaşları yuvarlak kalıpla kesiyoruz.
  7. Kestiğimiz lavaşları içine tavuk sote den koyup yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine kaşar peyniri rendesi ek ediyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tavuklu Taco Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Börek
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi (Videolu)
Fırında Makarna Patlıcan Közlü
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar
Körili Mercimek Çorbası
Etli Patatesli Ve Bezelyeli Yemek
Hdabla | © 2024 |