Brokoli Ezmesi

Brokoli Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet brokoli
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Brokoli Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brokoliyi uygunca yıkıyoruz. Bıçakla ayırıp bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine su ekliyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz ( ezilmesi için düzgünce haşlanması lazım ).
- Haşlanan brokolileri süzüyoruz.
- Süzdükten sonra iki avucumuzun ortasına alıp düzgünce sıkıyoruz avuçlarımızla ve suyunu akıtıyoruz, eziyoruz.
- Avuçlarımızla suyunu sıkıp ezdiğimiz brokolileri başka bir tabağa alıyoruz ve bu süreci tüm brokoliler bitene kadar yapıyoruz.
- Bir tavaya tereyağını alıyoruz, içine 2 adet yumurta kırıyoruz ve biraz karıştırıp üzerine süzülen ve ezilen brokolileri ekliyoruz üzerine tuzu ekliyoruz ve 4-5 dakika kadar karıştırıyoruz ….Afiyet olsun….
Brokoli Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



