Portakallı Anne Kurabiyesi

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 küçük yumurta (birisinin sarısı üstüne)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 11 su bardağı un
Üstüne;
- Yarım su bardağı şeker
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller karıştırılıp un denetimli olarak eklenir.
- Hafif ele yapışan bir hamur yapılır.
- Cevizden büyük modüller alınıp elde yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir.
- Üstlerine yumurta sarıları sürülüp bıçakla üstlerine artı işareti yapılır.
- Üstlerine şeker serpilip 180 derece evvelce ısıtılan fırında 25 dk denetimli formda pişirilir.
- İlk sıcağı çıkınca servis edilir.
- İstenirse dondurucuda da saklanabilir. Afiyet olsun :).
Bu ölçülerden 44 tane çıkıyor.
Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





