Portakallı Anne Kurabiyesi

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 küçük yumurta (birisinin sarısı üstüne)
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 11 su bardağı un

Üstüne;

  • Yarım su bardağı şeker

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller karıştırılıp un denetimli olarak eklenir.
  2. Hafif ele yapışan bir hamur yapılır.
  3. Cevizden büyük modüller alınıp elde yuvarlanır.
  4. Yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir.
  5. Üstlerine yumurta sarıları sürülüp bıçakla üstlerine artı işareti yapılır.
  6. Üstlerine şeker serpilip 180 derece evvelce ısıtılan fırında 25 dk denetimli formda pişirilir.
  7. İlk sıcağı çıkınca servis edilir.
  8. İstenirse dondurucuda da saklanabilir. Afiyet olsun :).

Bu ölçülerden 44 tane çıkıyor.

Portakallı Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tava Katmer
Cennet Hurmali Smooth
4 Malzemeli Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Yoğurt Soslu Vişneli Pancar
El Açması Tadında Sodalı Börek
Etsiz Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |