Kulpta Kedi Dili Tatlısı

Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 10 adet kedidili bisküvi

Karamel sosu için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü,unu,nişastayı ve toz şekeri ekleyelim, yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.
  2. Bir kenara bırakalım ılıması için.
  3. Kedidili bisküvileri bıçak ile ufak modüllere bölelim bardaklara çok az muhallebi koyalım.
  4. Orta kısıma böldüğümüz kedidili bisküvileri paylaştıralım ,kalan muhallebileri bisküvilerin üzerine eşit biçimde dökelim.
  5. Üzerinin sosu için toz şekeri küçük tavaya dökelim .
  6. Toz şeker eriyip rengi dönene kadar orta ateşte kavuralım.
  7. Üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım .
  8. Son olarak bir paket kremayı ekleyelim birkaç dakika pişirip ocaktan alalım .
  9. Ilıyınca muhallebilerin üzerine eşit formda dökelim soğuyunca üzerini antep fıstığı ile süsleyelim.

Kulpta Kedi Lisanı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Tatlısı
Bal Kabaklı Muhallebi (8+ Ay)
Doyurucu Akşam Çorbası (+6 Ay)
Tantuni Tarifi
Et Tantuni (Biftekten Orjinal Mersin Tarif)
Erzurum Usulü Kişnişli Ayran Çorbası Tarifi – Ayran Aşı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet