Kıymalı Pişi

Kıymalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Un

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Kıymalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba ılık su ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  2. Üzerine tuzu ek edip tekrar karıştıralım.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
  4. Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
  6. Bunun için uygun bir tavaya yemeklik doğranmış soğanımızı alalım biraz kavuralım.
  7. Üzerine kıymayı alıp güzelce kavuralım.
  8. Daha sonra salça ve baharatları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  9. Mayalanan hamuru iki modüle ayıralım. Birinci parçayı merdane ile açalım. Ağzı geniş kupa ile istediğimiz büyüklükte biçim verelim.
  10. İçine kıyma harcımızdan koyalım yanlarını bastırarak kapatalım.
  11. Tüm hamuru bu biçimde yapalım.
  12. Uygun bir tencereye çokça sıvı yağ ekleyip düzgünce kızdıralım.
  13. Hazırladığımız pişilerimizi kızgın yağda orta ara çevirerek kızartalım. Sıcak servis edelim.
    Afiyet olsun.

Kıymalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi )
Spoonful
Meyhane Pilavı
Fındıklı Kurabiye
Hamburger Ekmeği
Pastane Tadında Kıyır Kıyır Tuzlu Kuru Pasta (Yapımı Çok Basit)
Hdabla | © 2025 |