Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un (2 bardaktan sonra denetimli olarak eklenmeli ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilmelidir)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve yumurta hariç tüm materyalleri karıştırıp mayanın etkinleşmesi için 10 dakika bekletiyoruz.
  2. Un ve yumurtayı ek edip güzelce yoğuralım ve üzerini streçleyip 1 saat bekletelim.
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra son sefer yoğurup küçük bezelere ayırıp kült yapıp tepsiye dizelim ve üzerine bir sofra bezi örtüp 15 dakika tepsi mayası yaptıralım.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirelim üzeri kızarana kadar yani. Afiyet olsun 💫

Püf noktaları.

‼️Süt oda ısısında olmalı.

‼️Hamur yumuşak ve ele yapışan bir hamur olacak katiyen 👍.

‼️Tepsi mayası çok kıymetli ve asla es geçilmemeli.

‼️Hamur mayalandıktan sonra ele yapışıyorsa elinize bir tatlı kaşığı kadar yağlayıp hamuru toparlayıp beze yapabilirsiniz ✅👍.

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nuggetli Nefis Hamburger
Kabak Mücveri
Sebzeli Muffin
Böğürtlenli Dut Kurulu Magnolia
Köz Salata
2. Gün Ramazan İftar Menüsü
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet