Lokmalık Poğaça

Lokmalık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 5,5 – 6 su bardağı ortası un
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 su bardağı ılıktan biraz daha sıcak su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un

İçine;

  • Kaşar ve beyaz peynir

Üzerine ;

  • 3 adet yumurta sarısı

Lokmalık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur kabına yaş mayayı ovalayın üzerine sıvı gereçleri ek edip karıştırın şekeri ekleyip tekrar karıştırın.
  2. Üzerine unu ek edin tuzu ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Üzerini örtüp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan küçük küçük modüller koparıp yuvarlayın elinize çok yapışıyorsa elinizi sıvı yağ ile yağlayın.
  5. İçine isterseniz kaşar peyniri isterseniz beyaz peynir koyup kapatın.
  6. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıksız olacak halde dizin yarım saat kadar tepside bekletin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika alt üst kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun 😋.

Lokmalık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fesleğenli Girit Ezme
Ispanaklı Mantarlı Pizza
Dede Baba Pastası (Kars)
Haşhaşlı Pamuk Revani
Çıtır Tavuk
10 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Arap Tava
Hdabla | © 2025 |