Somun Ekmeği

Somun Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • ️300 ml soğuk su (1,5 su bardağı)
  • ️50 ml yoğurt (2 yemek kaşığı)
  • ️21 g kuru maya
  • ️1,5 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 tatlı kaşığı şeker
  • ️500 gram un

️Üzeri için:

  • ️1 tatlı kaşığı yoğurt
  • ️2 yemek kaşığı su

Somun Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli tüm materyalleri bir kaseye alıp düzgünce yoğurun.
  2. Yoğurduktan sonra bir gün buzdolabında dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru 2 kesime bölün.
  4. Elinizle yuvarlak tabak büyüklüğünde hal verin.
  5. Hamuru üstten aşağıya hakikat yavaşça rulo yapıp parmaklarınızla yavaşça hamurun içine bastırın.
  6. Bu süreci hamurun sonuna kadar yapın.
  7. Son olarak hamuru parmaklarınızla soldan sağa yanlışsız yapıştırın.
  8. Şimdi hamurları pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye yan yana koyun ve 1 saat sonra tekrar mayalanmaya bırakın.
  9. Mayalanmış hamurların kenarını üstten aşana keskin bir bıçakla kesip, üzerine yoğurt ve su karışımını sürün.
  10. Tepsiyi fırına koymadan evvel, evvelce ısıtılmış fırında buhar oluşması için iki kase su koymalısınız.
  11. 220° fırında yaklaşık 25-30 dakika denetimli bir halde pişirin.

Somun Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kolay Revani
Yoğurtlu Dereotlu Bezelye
İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği
Yulaf Bagel
Patatesli Yufka Böreği
Sirkencübin Şerbeti
Hdabla | © 2025 |