Sütlü Kolay Revani

Sütlü Kolay Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Sütlü Kolay Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker, sıvı yağ ve süt şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozu da ek edililerek güzelce karıştırılır.
  3. Yağlanmış uygun bir fırın kabına irmikli harç dökülür.
  4. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 20-25 dk denetimli pişirilir.
  5. Şerbeti için şeker ve süt şeker eriyene kadar karıştırılır.
  6. Şerbeti soğuk olacak kaynatmaya gerek yok.
  7. Pişen revaninin birinci sıcaklığı çıkınca dilim dilim kesilir.
  8. Soğuk sütlü şerbet ılık revaninin üzerine dökülür.
  9. Şerbetini çeken revani buzdolabında 1-2 saat kadar bekletilir.
  10. Hindistan cevizi ile süsleyip servis edilir. Afiyet olsun.

Sütlü Kolay Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ton Balıklı Salata
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Pastaban Tiramisu
Kabak Tarator
Sebze Sevdiren Enfes Salata
Portakallı Kek
Patates Çorbası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet