Sütlü Kolay Revani

Sütlü Kolay Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
Sütlü Kolay Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker, sıvı yağ ve süt şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Un, irmik, vanilya ve kabartma tozu da ek edililerek güzelce karıştırılır.
- Yağlanmış uygun bir fırın kabına irmikli harç dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 20-25 dk denetimli pişirilir.
- Şerbeti için şeker ve süt şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Şerbeti soğuk olacak kaynatmaya gerek yok.
- Pişen revaninin birinci sıcaklığı çıkınca dilim dilim kesilir.
- Soğuk sütlü şerbet ılık revaninin üzerine dökülür.
- Şerbetini çeken revani buzdolabında 1-2 saat kadar bekletilir.
- Hindistan cevizi ile süsleyip servis edilir. Afiyet olsun.
Sütlü Kolay Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













