Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
Sosu için;
- 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağı
- 1/3 çay bardağı nar ekşisi
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 2 yemek kaşığı dolusu isot
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıcak su
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba aldığımız bulgurun üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırıyoruz, üzerine kapak kapatıp bir 10 dk bekletiyoruz.
- Bulgurumuz şişerken başka bir kasede sosumuzu hazırlıyoruz.
- Salça, rendelenmiş sarımsak, baharatlar ,nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu uygunca karıştırıp pürüzsüz hale getiriyoruz, üzerine yarım bardak sıcak su ek edip daha akışkan kıvam almasını sağlıyoruz.
- Elimize bir eldiven giyip sosunu döktüğümüz bulguru biraz yoğurarak karıştırıyoruz. Sosla güzelce karışan kısırımızı incecik doğranmış yeşillikleri de ekleyip servis edebiliriz.
- Malatyalı bir arkadaşımdan almış olduğum tanımı kendim değişiklikler yaparak bu halde düzenledim, uzun yıllardır severek tüketiyoruz, acısı bol, ekşili yağı yerinde ve boğaz tıkamayan ıslak kısır severler bayılacaktır.Afiyet olsun 😋.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






