Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağı
  • 1/3 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2 yemek kaşığı dolusu isot
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba aldığımız bulgurun üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırıyoruz, üzerine kapak kapatıp bir 10 dk bekletiyoruz.
  2. Bulgurumuz şişerken başka bir kasede sosumuzu hazırlıyoruz.
  3. Salça, rendelenmiş sarımsak, baharatlar ,nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu uygunca karıştırıp pürüzsüz hale getiriyoruz, üzerine yarım bardak sıcak su ek edip daha akışkan kıvam almasını sağlıyoruz.
  4. Elimize bir eldiven giyip sosunu döktüğümüz bulguru biraz yoğurarak karıştırıyoruz. Sosla güzelce karışan kısırımızı incecik doğranmış yeşillikleri de ekleyip servis edebiliriz.
  5. Malatyalı bir arkadaşımdan almış olduğum tanımı kendim değişiklikler yaparak bu halde düzenledim, uzun yıllardır severek tüketiyoruz, acısı bol, ekşili yağı yerinde ve boğaz tıkamayan ıslak kısır severler bayılacaktır.Afiyet olsun 😋.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rus Salatası (Milföy Çanağında)
Fırında Karnabahar
Fırında Sebzeli Misket Köfte
Su Böreği
Kuymak (Mıhlama) Yapılışı
İpeksi Kıvamıyla Kış Kabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet