Üzümlü Kek

Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • Biraz kuru üzüm

Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle toz şeker ve yumurtayı yeterlice köpük köpük olana kadar çırpın .
  2. Ardından sıvı yağ ,süt ,kabartma tozu ,vanilyayı ekleyin karıştırın.
  3. Kontrollü olarak unu ekleyip karıştırın ve kuru üzümleri ekleyip kek kalıbına dökün .
  4. 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. (pişirme müddetini kendiniz denetimli ayarlayın her fırının farklı olabiliyor).Afiyet olsun.

Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fıstıklı Magnolia
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Ekmek
İçli Börek (Yöresel Tarif)
Domates Çorbası
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası (6+ Ay)
Dubai Çikolatası (En Doğalı Ve Güzeli)
Kuşbaşı Etli Saray (Sultan) Kebabı
Hdabla | © 2024 |