Mercimek Ekmeği

Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek (yarı yarıya yeşil ve kırmızı kullanılabilir)
- 3 su bardağı su (mercimekli akşamdan ıslatmak için)
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 yumurta
- 3- 4 kısım maydanoz
- Nane
- Dereotu(nane ve dereotunun kurusunu kullandım)
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
- Susam
- Çörekotu
Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekler bir gün evvelce sıcak su ile ıslatılır.
- Islanan mercimekler robota alınır ve çekilir. Hamur haline getirilir.
- İçine sırasıyla yoğurt, zeytinyağı, yumurta, maydanoz, nane ve dereotu, peynir çörekotu tuz ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
- Uygun bir kaba yağlı kağıt serilir (ben kek kalıbı kullandım borcam da olur) hamur kalıba dökülür.
- Üzerine çörekotu susam serpilir ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35 -40 dk pişirilir.
Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


