Mercimek Ekmeği

Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek (yarı yarıya yeşil ve kırmızı kullanılabilir)
  • 3 su bardağı su (mercimekli akşamdan ıslatmak için)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yumurta
  • 3- 4 kısım maydanoz
  • Nane
  • Dereotu(nane ve dereotunun kurusunu kullandım)
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için :

  • Susam
  • Çörekotu

Mercimek Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimekler bir gün evvelce sıcak su ile ıslatılır.
  2. Islanan mercimekler robota alınır ve çekilir. Hamur haline getirilir.
  3. İçine sırasıyla yoğurt, zeytinyağı, yumurta, maydanoz, nane ve dereotu, peynir çörekotu tuz ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.
  4. Uygun bir kaba yağlı kağıt serilir (ben kek kalıbı kullandım borcam da olur) hamur kalıba dökülür.
  5. Üzerine çörekotu susam serpilir ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35 -40 dk pişirilir.

Mercimek Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Tavuk
3 Harfli Fit Kek
Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi
Kayseri Yağlaması
Mozaik Kurabiye
Arnavut Ciğeri
Hdabla | © 2025 |