Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet )
Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg pancar
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 6-7 diş sarımsak
- 1 lt kavanoz (turşuyu pancarları haşladığımız su ile yapıyoruz üzerini geçecek kadar su koyuyoruz)
Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pancarları soyarak ikiye keselim ve tencereye koyalım. Üzerini geçecek kadar su koyup hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan pancarları ılındıktan sonra dilimleyelim.
- Pancarları haşladığımız suyun içine 1 su bardağı üzüm sirkesi,1,5 yemek kaşığı kaya tuzunu koyup tuz eriyene kadar karıştıralım.
- Kavanozun içine dilimlenmiş pancarları koyalım, ortalara da sarımsakları koyalım. 7en son turşu suyunu da koyalım ve kapağını 3 geri bir ileri olmak üzere kapatıp soğumaya bırakalım ve buzdolabına koyalım. 1 gün sonra turşumuz hazır olacaktır 👍.
Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















