Şehriyeli Pirinç Pilavı
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 50 gram tereyağı
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp ıslanmasını bekleyelim.
- Bir tencerede sıvı yağ ve şehriyeyi karıştıralım. Şehriyelerin rengi değiştikten sonra pirinçleri süzelim ve tencereye koyalım.
- Pirinçleri biraz kavurduktan sonra tereyağı ekleyelim. Tereyağı eridikten sonra kaynar su ve tuz ekleyip 10 dakika pişirelim.
- Pişen pilavın üzerine kağıt havlu koyup, dinlenmesini bekleyelim dinlendikten sonra servis etmeye hazır. Afiyet olsun 🤗
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






