Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu (ben meskende kuruttuğum ekmeklerle yaptığım galetayı kullandım)
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı şeker (isteğe bağlı şeker oranı artırılabilir)
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım, uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım karıştırıp ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 15 dakika kaynatalım.
- Sürenin sonunda ocağı kapatıp bir paket vanilya ek edip karıştıralım ,soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım .
- Daha sonra kabartma tozu ,hindistan cevizi ,ceviz ve galeta ununu ek edip spatula ile karıştıralım.
- Tabanını yağladığımız kare borcama kek harcını dökelim .
- 180 derece evvelden ısıttığımız fırında yarım saat pişirelim .
- Fırından çıkan keke bekletmeden soğuttuğumuz şerbeti dökelim .
- Muhallebi için tencereye nişasta ,süt ve şekeri alıp karıştıralım, ocağa alalım.
- Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Soğuduktan sonra krem şanti ek edip mikserle pürüzsüz çırpalım .
- Soğuyan kekin üzerine dökelim ve spatula ile yayalım .
- Üzerine çokça hindistan cevizi serpip en az 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edelim ,kolay gelsin deneyeceklere afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












