Tarhana Yapımı

Tarhana İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo domates
  • 1 kilo kapya biber
  • 1 kilo kuru soğan
  • 1 kilo süzme yoğurt
  • 4 kilo un

Tarhana İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, domates, kapya biber doğranıp tencereye alınır kaynatılır daha sonra blandırdan çekilip, soğuduktan sonra yoğurt eklenir.
  2. İlk gün ununu az koyarak cıvık hamur yapılır, her gün un ek ederek yoğurulur.
  3. 21 gün sonra hamurdan modüller kopartıp kurutulur, kuruyan hamur ovularak elekten geçirilir.

Tarhana İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Köfte
Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)
Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi)
Fırında Çıtır Sigara Böreği
Limonlu Çatlak Kurabiye (Mis Gibi Limon Kokulu)
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |