Damla Çikolatalı Kurabiye

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı (ya da margarin)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası (buğday nişastası da olabilir)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (tahminen 3, 5-4 su bardağı)
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, sıvı yağ, yumurta, nişasta ve pudra şekerini çırpın.
  2. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  3. Yoğurduktan sonra damla çikolata ekleyip çok az daha yoğurun.
  4. Dondurma kaşığına hamuru koyup yavaşça bastırın ve kaşığı aksi çevirip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine çıkartın.
  5. 180 derecede, hafif pembeleşene kadar pişirin. Servise hazır afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Kumpir
Göçmen Döndürmesi (Pazı Sapından)
Et Fajita
Elmalı Cevizli Tart
Pofuduk Poğaça
Peyniri Hamurunda Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2025 |