Renkli Patates Salatası

Renkli Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 kutu konserve mısır
  • 7–8 adet kornişon turşu
  • Bir kaç kısım dereotu

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı mayonez
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım limonun suyu

Renkli Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun, küp küp doğrayın.
  2. Soğanı ve kapya biberi doğrayın. Havuçları rendeleyin.
  3. Tavayı yağlayıp sırasıyla evvel soğanı, sonra kapya biberi, en son da rendelenmiş havuçları soteleyin.
  4. Turşuları minik küpler halinde doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın.
  5. Doğranmış patatesleri geniş bir karıştırma kabına alın.
  6. Patates, sotelenmiş sebzeler, mısır, turşu ve dereotunu birebir kaba ekleyin.
  7. Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve baharatları karıştırın.
  8. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün, yeterlice harmanlayın.
  9. Salata servise hazır. Afiyet olsun.

Renkli Patates Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuz Kokteyli
Tavuk Göğsü Tatlısı
Pastane Poğaçası Lezzetinde Puf Puf Poğaçalar
3 Çikolatalı Kurabiye (Hesaplı Triple Coholate Cookies)
Un Kurabiyesi (Margarinsiz)
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |