Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 10-12 karanfil
  • Yarım su bardağı su

Ayvaların kararmaması için;

  • 1 adet limon
  • 1 litre su

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba 1 litre suyu alıp içerisini 1 adet limonu sıkın.
  2. Ayvaları ikiye bölüp içini temizleyin, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin. Çekirdekleri ayırın.
  3. Ayvaları tenceremize alalım. Her bir ayva için 2 yemek kaşığı şeker koyun. Üzerine ayva çekirdekleini, karanfilleri ve çuk tarçını yerleştirin.
  4. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın, su kaynaynadıktan sonrakadar kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
  5. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  6. Soğuduktan sonra kaymak yahut kremşati ile süsleyebilirsiniz.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akışkan Çikolata Kek
Elmalı Turta
Fırında Köfteli Sebze (Videolu)
Patates Yatağında Kıyma
Bamya Yemeği
Balkabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |