Fındıklı Islak Kek
Fındıklı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Üzeri için;
- 200 gram çekilmiş fındık
- 0,5 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 paket vanilin
Kek hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 450 ml süt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un ( 3 üncü su bardağı 1 parmak eksik un)
Islatmak için;
- 200 gram krema
Fındıklı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çekilmiş fındığı, şekeri ve vanilini karıştırıp kenara alın.
- Kek hamuru için; şekeri ve yumurtayı mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sütü ve limon suyunuda ekleyip devam çırpın.
- Kabartma tozunu ve unuda ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Yağlı kağıtlı kelepçeli dörtgen kek kalıbına kek hamurunu dökün.
- Üzerine fındıklı karışımı serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Islatmak için, fırından çıkan keke kremayıda her yerine serpin. Sonra 5 dakika daha fırına verip pişirin. Uygunca soğuduktan sonra dilimleyin ve afiyet olsun🤍.
Fındıklı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









