2 Kişilik Un Helvası
2 Kişilik Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 50 gram margarin ( tereyağı da kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Süslemek için;
- Maraş dövme dondurma
- Ceviz
- Badem
- Fındık (isteğe bağlı)
2 Kişilik Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ve şekeri bir mikser yardımıyla çırpıyoruz,köpük köpük olana kadar devam edeceğiz.
- Margarin ve sıvı yağı uygun bir tencereye koyuyoruz, margarin eriyene kadar yağı kızdırıyoruz.
- Sonrasında unu ek edip rengi yoğunlaşana kadar daima karıştırıyoruz.
- Rengi dönünce köpük köpük olan süt karışımımızı ekliyoruz.
- Sonrasında karıştırmaya devam ediyoruz ,topak topak olacaktır korkmayın karıştırdıkça kıvam alacak.
- Yumuşak bir helva kıvamına geldiğinde servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :).
2 Kişilik Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














