El Açması Börek
El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 lt ılık su
- Göz kararı un
İç harcı;
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- Tereyağ
El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm gereçler birleştirip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur mayalanması için 1 saat dinlendirilir.
- İç harcı için soğanlar küp halinde doğranır ,ardından sarımsak ve salça eklenip kavrulur.
- Haşlanan patatesler ezilir ve soğana eklenir.
- Tuz ve damak tadınıza nazaran baharat eklenir.
- Hamur mayalandıktan sonra 9 bezeye ayrılır.
- Her beze orta büyüklükte açılır ortalarına tereyağ sürerek üst üste konur ve 15 dk dinlendirilir.
- Dinlenen bezeler el ile çekilerek tezgahta büyütülür ve içine harç konur istenilen form verilir.
- Tüm bezeler bu halde yapıldıktan sonra sonra kalan tereyağ böreğin üzerine gezdirilir ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






