El Açması Börek

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 lt ılık su
  • Göz kararı un

İç harcı;

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Tereyağ

El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm gereçler birleştirip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  2. Hamur mayalanması için 1 saat dinlendirilir.
  3. İç harcı için soğanlar küp halinde doğranır ,ardından sarımsak ve salça eklenip kavrulur.
  4. Haşlanan patatesler ezilir ve soğana eklenir.
  5. Tuz ve damak tadınıza nazaran baharat eklenir.
  6. Hamur mayalandıktan sonra 9 bezeye ayrılır.
  7. Her beze orta büyüklükte açılır ortalarına tereyağ sürerek üst üste konur ve 15 dk dinlendirilir.
  8. Dinlenen bezeler el ile çekilerek tezgahta büyütülür ve içine harç konur istenilen form verilir.
  9. Tüm bezeler bu halde yapıldıktan sonra sonra kalan tereyağ böreğin üzerine gezdirilir ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer
Sucuklu Kaşarlı Poğaça
İtalyan Usulü Lazanya
Salatalık Sushi
Tavuk Kanat
Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |