Açma
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 9-10 su bardağı un
Açmak için;
- Tereyağı
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık sütü, şeker ve mayayı bir kaba alalım karıştıralım ve üzerine un hariç bütün gereçleri ekleyelim.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyelim ele az yapışan bir hamur elde edelim, üzerini bi bezle örtelim ve bir saat bekletelim.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde kesimler elde edelim her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyelim.
- Teker teker her birini elimizle açıp katlayıp kenara koyalım bütün hamurlarımıza tıpkı süreci yapalım.
- Şerit halinde olan hamurlarımızı iki iki alıp belik formunda örelim ve baş kısımları birleştirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim, 30 dk mayalanmasını bekliyelim.
- Bir tabağa yumurta sarısı ve bir iki kaşık sıvı yağı ekleyip üzerlerine sürelim isterseniz susam çörek otu serpiştirebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30dk pişirelim çok lezzetli oluyorlar deneyeceklere afiyet olsun ❤️.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















