Islak Kek ( Sosu Yumurtasız)
Islak Kek ( Sosu Yumurtasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 25 gram kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağından az sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek ( Sosu Yumurtasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- 2Sıvı materyalleri ekleyip karıştırın.
- Elekten geçen kuru materyalleri ek edin.
- Hamuru yağlanmış tepsiye dökün, 170° fırında 40-45 dk pişirin.
- Kek pişerken sosu hazırlayın.
- Fırından çıkan kekin üzerine kürdanla delikler açın, sosun yarısını dökün. Akabinde keki dilimleyin ve kalan sosu dökün.
- Soğuyunca hindistan cevizi ile süsleyin.
💫 Hafifliği, dokusu ve lezzetiyle beğenilerinizi ziyadesiyle hak edecek bir tarif! sıhhat ve afiyetle 🌺.
Islak Kek ( Sosu Yumurtasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















