Islak Kek ( Sosu Yumurtasız)

Islak Kek ( Sosu Yumurtasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 25 gram kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından az sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek ( Sosu Yumurtasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. 2Sıvı materyalleri ekleyip karıştırın.
  3. Elekten geçen kuru materyalleri ek edin.
  4. Hamuru yağlanmış tepsiye dökün, 170° fırında 40-45 dk pişirin.
  5. Kek pişerken sosu hazırlayın.
  6. Fırından çıkan kekin üzerine kürdanla delikler açın, sosun yarısını dökün. Akabinde keki dilimleyin ve kalan sosu dökün.
  7. Soğuyunca hindistan cevizi ile süsleyin.

💫 Hafifliği, dokusu ve lezzetiyle beğenilerinizi ziyadesiyle hak edecek bir tarif! sıhhat ve afiyetle 🌺.

Islak Kek ( Sosu Yumurtasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Tavuk İncik
Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler
Kısır
Tatlı Örgü Çöreği
Leblebi Tozlu Kıyır Kurabiye
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |