Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Pastane Metodu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
- Aldığı kadar un
Pastane Yöntemi Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, sirke, tuz ,şeker, çörekotu ,zerdeçal (yani tüm malzemeleri) denetimli eklediğimiz un ile yoğurmaya başlıyoruz.
- Unu eklerken sıvı yağını da denetimli ekliyoruz ki un ile karışım dengelensin.
- Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra istediğiniz formları verip üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 20 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun 💜.
Pastane Yöntemi Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






