Kremalı Yorgan Kek
Kremalı Yorgan Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 pk vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kremalı Yorgan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağı ekleyelim.
- En son un ,kabartma tozunu ve neye ekleyelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz borcama hamurumuzu döküp 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
- Tencereye süt, un ,nişasta ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
- Kekimiz ve kremamızın soğuk olmasına dikkat edelim.
- Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim.
- İlk katının üzerine kremadan sürelim.
- Yeteri kadar kremayı sürdükten sonra ikinci katı üzerine kapatalım.
- Dilerseniz kenarlarını krem ile kapatabilirsiniz.
- Üzerine pudra şekeri ile süsleyelim.
- Dolapta birkaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Not : kek sıcakken krema eklemeyin kremanız eriyebilir.
Kremalı Yorgan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















