Kremalı Yorgan Kek

Kremalı Yorgan Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 pk vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kremalı Yorgan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyelim.
  3. En son un ,kabartma tozunu ve neye ekleyelim.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz borcama hamurumuzu döküp 170° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım.
  6. Tencereye süt, un ,nişasta ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  7. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım tereyağı ve vanilyayı ekleyelim.
  8. Kekimiz ve kremamızın soğuk olmasına dikkat edelim.
  9. Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim.
  10. İlk katının üzerine kremadan sürelim.
  11. Yeteri kadar kremayı sürdükten sonra ikinci katı üzerine kapatalım.
  12. Dilerseniz kenarlarını krem ile kapatabilirsiniz.
  13. Üzerine pudra şekeri ile süsleyelim.
  14. Dolapta birkaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Not : kek sıcakken krema eklemeyin kremanız eriyebilir.

Kremalı Yorgan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğanlı Erişte Yoğurtlusu
Patates Muffin
Taze Börülce Salatası
Nuggetlı Salata Tarifi(Her Şeyin Fazlası Salatası)
En Lezzetli Humus Tarifi
Şekersiz Fit Kek
Hdabla | © 2025 |