Alman Pastası
Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 fincan toz şeker
- 4 fincan un
- 1 fincan su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 fincan toz şeker
- 1 fincan un
- 1 yemek kaşığı terayağ yada margarin
- 1 paket krem şanti
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek karışımını hazırlayıp kelepçeli bir kalıba döküyoruz.
- Piştikten sonra soğumasını bekleyip ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kreması için; gereçleri karıştırıp muhallebi elde ediyoruz. Ocaktan indirdikten sonra margarini ve toz kremşantiyi ekleyip, uygunca çırpıyoruz.
- İkiye böldüğümüz kekin ortasına kremayı sürüyoruz. Üzerine başka parçayı karıştırıyoruz. Üzerine pudra şekeri döküp servis yapıyoruz, afiyet olsun….
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














