Alman Pastası

Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 fincan toz şeker
  • 4 fincan un
  • 1 fincan su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 fincan toz şeker
  • 1 fincan un
  • 1 yemek kaşığı terayağ yada margarin
  • 1 paket krem şanti

Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek karışımını hazırlayıp kelepçeli bir kalıba döküyoruz.
  2. Piştikten sonra soğumasını bekleyip ortadan ikiye kesiyoruz.
  3. Kreması için; gereçleri karıştırıp muhallebi elde ediyoruz. Ocaktan indirdikten sonra margarini ve toz kremşantiyi ekleyip, uygunca çırpıyoruz.
  4. İkiye böldüğümüz kekin ortasına kremayı sürüyoruz. Üzerine başka parçayı karıştırıyoruz. Üzerine pudra şekeri döküp servis yapıyoruz, afiyet olsun….

Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çubuk Pankek
Ispanaklı Krep
Çikolatalı Un Kurabiyesi
Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk
Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili)
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması
Hdabla | © 2025 |