Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk

Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Marine için:
- 1 kg tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)
- 250 ml süt
- 100 ml maden suyu
- 2 adet yumurta
- 250 gram un
- 2 çay kaşığı köri
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber (tatlı yahut acı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Kaplama için:
- 500 gram şekersiz cornflakes
- Biraz sıvı yağ (üzerine gezdirmek için)
Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marine sosunu hazırlayın. Geniş bir kaseye un, süt, maden suyu, yumurta ve baharatları ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Tavuk dilimlerini ekleyin, güzelce harmanlayın ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Kaplamayı hazırlayın. Cornflakes’i bir mutfak robotuna koyun ve çok kısa bir mühlet çekin. Alternatif olarak, bir buzdolabı poşetine koyup merdane ile ezerek kırıntı haline getirebilirsiniz. Böylelikle kaplama daha çıtır olacaktır.
- Tavukları kaplayın. Marine edilmiş tavukları sostan çıkarın, fazla sosun akmasını bekleyin ve akabinde cornflakes kırıntılarına bulayarak güzelce kaplanmasını sağlayın.
- Fırında pişirin kaplanan tavukları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirin.
- Fırını 220°c’ye (alt-üst ısıtma) ısıtın. Tavukları 25-30 dakika altın rengini alana kadar pişirin. Yarım pişme müddetinde karşıt çevirerek her iki tarafının da eşit kızarmasını sağlayın.
Servis önerisi:Bu çıtır cornflakes tavuk, yoğurtlu taban sos, barbekü sos yahut sarımsaklı mayonez ile olağanüstü sarfiyat. Yanında patates kızartması, salata yahut yumuşak bir lavaş ile servis edebilirsiniz. Püf noktası: daha çıtır bir doku için, son 5 dakika boyunca fırının fanlı yahut ızgara modunu açabilirsiniz. Afiyet olsun!.
Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












