Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk

Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Marine için:

  • 1 kg tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)
  • 250 ml süt
  • 100 ml maden suyu
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram un
  • 2 çay kaşığı köri
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber (tatlı yahut acı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Kaplama için:

  • 500 gram şekersiz cornflakes
  • Biraz sıvı yağ (üzerine gezdirmek için)

Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Marine sosunu hazırlayın. Geniş bir kaseye un, süt, maden suyu, yumurta ve baharatları ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Tavuk dilimlerini ekleyin, güzelce harmanlayın ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Kaplamayı hazırlayın. Cornflakes’i bir mutfak robotuna koyun ve çok kısa bir mühlet çekin. Alternatif olarak, bir buzdolabı poşetine koyup merdane ile ezerek kırıntı haline getirebilirsiniz. Böylelikle kaplama daha çıtır olacaktır.
  3. Tavukları kaplayın. Marine edilmiş tavukları sostan çıkarın, fazla sosun akmasını bekleyin ve akabinde cornflakes kırıntılarına bulayarak güzelce kaplanmasını sağlayın.
  4. Fırında pişirin kaplanan tavukları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirin.
  5. Fırını 220°c’ye (alt-üst ısıtma) ısıtın. Tavukları 25-30 dakika altın rengini alana kadar pişirin. Yarım pişme müddetinde karşıt çevirerek her iki tarafının da eşit kızarmasını sağlayın.

Servis önerisi:Bu çıtır cornflakes tavuk, yoğurtlu taban sos, barbekü sos yahut sarımsaklı mayonez ile olağanüstü sarfiyat. Yanında patates kızartması, salata yahut yumuşak bir lavaş ile servis edebilirsiniz. Püf noktası: daha çıtır bir doku için, son 5 dakika boyunca fırının fanlı yahut ızgara modunu açabilirsiniz. Afiyet olsun!.

Fırında En Lezzetli Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:1 Kaşık Kıyma Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Anne Köftesi Ve Patates
Raffaello Cookies
Fırında Sebzeli Tavuk Kanat
Lokmalık Poğaça
Yaprak Sarma
Etli Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet